“Cel mai mare păcat faţă de semenii noştri nu este acela de a-i urî, ci de a fi indiferenţi…”

La inițiativa ONU, ziua de 1 octombrie a fost desemnată, încă din anul 1991, drept Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, în semn de respect pentru oamenii vârstnici din întreaga lume.
De cele mai multe ori grăbiți să trecem prin vremurile contemporane, uneori liniștite, alteori mai puțin senine, uităm, adesea, esențialul: în orice societate, persoanele de vârsta a treia au jucat şi joacă un rol vital! Ne-au deschis drumul, ne-au arătat destinația, ne-au călăuzit visele, ne-au avertizat în legătură cu primejdiile, ne-au învățat să facem diferența! Bunicii noștri ne-au ocrotit pașii și viața, iar unii o mai fac chiar și acum.
De aceea, persoanele vârstnice merită respect și admirație. Experiența lor de viață este prețioasă, pildele lor trebuie luate în seamă. Istoria ne arată cu fiecare zi că vârstnicii știu, în timp ce noi doar bâjbâim, oscilăm, tatonăm! Direcţia Asistenţă Socială Mediaș se apleacă cu condescendență în fața acestora și le urează, în această zi de sărbătoare, un sincer La Mulți Ani, sănătate, fericire, o viață lipsită de griji și de nevoi!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: